Wijkbewoners organiseren Timmerdorp voor kinderen in Waterkwartier Zutphen

ZUTPHEN - Een nieuw initiatief in de wijk Waterkwartier in Zutphen moet zorgen dat ook de kinderen uit arme gezinnen een leuke zomer kunnen hebben! Vanuit het wijkcentrum wordt namelijk dit jaar voor het eerst een Timmerdorp georganiseerd. 

Het Timmerdorp gaat een groot huttenkamp worden gemaakt door de kinderen zelf. Margreeth Berends zit in de organisatie, en vertelt vol passie over het project. “Het idee lag er al wat langer, maar er werd niet echt wat mee gedaan. Dit jaar hebben we besloten het toch echt te gaan doen”, vertelt ze. 

"Het is een bewonersinitiatief, en dat is een mooi iets"
Margreeth Berends

Het project wordt georganiseerd met bewoners van de wijk. Wijkcentrum Waterkracht biedt de nodige ondersteuning. “Het is een bewonersinitiatief, en dat is een mooi iets”, legt ze uit. Wie nog mee wil doen heeft voor dit jaar wel pech, “want binnen een week zaten we al vol! We hebben ruimte voor honderd kinderen. In de toekomst kan dit nog wel eens meer woorden, maar voor hun houden we het hier even bij.” 

Voor de armste

In Brummen wordt al tientallen jaren een soortgelijk evenement georganiseerd, namelijk de KinderVakantieSpelen. “We zijn gaan praten met die organisatie voor tips & tricks!” Er is wel een verschil. In Brummen moeten ouders een bijdrage betalen van 15 euro, in Zutphen is het helemaal gratis. “We vragen geen entreegeld! Dit omdat er in onze wijk best wat armoede heerst. We willen dat alle kinderen hier kunnen komen! Want zelfs tien euro is niet voor iedereen te betalen.”

"We zoeken zeker nog wel 25 tot 30 vrijwilligers"
Margreeth Berends

Ze financieren het initiatief via verschillende fondsen! Echter zijn ze nog wel druk op zoek naar vrijwilligers. Berends: “We zoeken zeker nog wel 25 tot 30 vrijwilligers. We hebben er wel een aantal, maar hoe meer hoe beter. Ook jongeren vanaf 17 zijn erg welkom.” 

Alles wordt georganiseerd op het buitenterrein van de oude jeugdgevangenis aan de Lunettestraat. “Dat is van een projectontwikkelaar en die heeft ons de ruimte gegeven het daar te organiseren.”

Volgend jaar groter

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar zullen meedoen aan de spelweek. Het wordt tussen 26 en 29 augustus georganiseerd. “We hopen dat het een succes gaat worden, dat we volgend jaar eerder kunnen beginnen. En het nog mooier en groter kunnen maken”, beklemtoont de organisatie. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.