Gemeente Brummen: 'Informeer naar de mogelijkheden voordat je een petitie start'

Gemeente Brummen: 'Informeer naar de mogelijkheden voordat je een petitie start'

Een groep jongeren is een petitie gestart om de skatebaan aan te passen in Brummen. De gemeente geeft aan dat het slim is om wel eerst naar de mogelijkheden te kijken voordat je een petitie start. 

De petitie is niet gemeld bij het bestuur van de gemeente. Wel hebben ze het voorbij zien komen op social media. “Het is natuurlijk altijd prijzenswaardig wanneer inwoners zich sterk maken voor hun persoonlijke leefomgeving”, legt een woordvoerder uit. 

Steun zoeken

De jongeren willen de skatebaan onder andere groter en van beton hebben. Of dat allemaal haalbaar is is niet zeker. “Omdat het om gemeentelijk gebied gaat is het altijd raadzaam om vooraf te checken bij de gemeente wat er wel of niet mogelijk is, wat eventuele ervaringen en plannen zijn en om te sparren over de wensen die je als jongerengroep hebt”, vervolgt de zegsman. “Met die wetenschap kun je dan als initiatiefnemer keuzes maken en bijvoorbeeld ondersteuning of partners zoeken. Denk aan de gemeente, de buurt, de school, jongerenwerkers, de dorpsraad enzovoort. Dit is nog niet gebeurt denk ik en zou ik wel willen aanraden.” Eén van de jongeren geeft aan inderdaad het gesprek met de gemeente aan te willen gaan. 

Het is voor Brummen niet vreemd om iets op te zetten op initiatief van Eerbeekse jongeren! Zo is in 2016 een Cruyff Court geopend in Eerbeek. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.