Buurtbewoners: "Woningbrand Professor Treubstraat is aangestoken"

ZUTPHEN - De woningbrand die dinsdagmiddag woedde aan de Professor Treubstraat zou zijn aangestoken. Dat weten verschillende buurtbewoners los van elkaar te vertellen. 

De brand ontstond die middag bij de voordeur van het huis. “Er is waarschijnlijk iets brandends via de brievenbus naar binnen gegooid”, is de uitleg van een buurtbewoner. “Ik gok dat het een afrekening is! Maar goed, dat is enkel een vermoeden.”

De brand heeft het huis helemaal verwoest. Hierdoor is het onbewoonbaar verklaard. “Genoeg mensen die het de eigenaar gunnen, weet ik zo”, legt een overbuurvrouw uit."

Getuigen gezocht

De politie weet nog niet of de brand aangestoken is. “Wij doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Op basis van dat onderzoek stellen we vast wat de oorzaak is en of er sprake is van opzet”, legt een woordvoerder uit. Wel zijn ze op zoek naar getuigen. De zegsman: “Dat zou juist omdat het overdag heeft plaatsgevonden opgevallen kunnen zijn. Ook mensen met camera’s aan de woning of pand kunnen hier van cruciaal belang zijn voor het beantwoorden van die vraag."

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.