Verplaatsing klimaatinstallatie op Stadhuis zorgt voor spectaculaire beelden

Verplaatsing klimaatinstallatie op Stadhuis zorgt voor spectaculaire beelden

Het ’s Gravenhof in Zutphen is maandag de hele dag afgesloten. Dit omdat de omstreden klimaatinstallatie op het dak van het gemeentehuis wordt verplaatst. 

De werkzaamheden zijn maandagochtend al vroeg begonnen. Op de weg tussen de Walburgiskerk en de parkeerplaatsen aan het ’s Gravenhof staat een grote hijskraan. Hierdoor is de Lange Hofstraat tussen 07.00 uur en 18.00 uur afgesloten voor vrachtverkeer. Voor auto’s is de straat slecht bereikbaar. Er is wel een omleidingsroute. Voetgangers en fietsers kunnen wel via het ’s Gravenhof richting de Lange Hofstraat. Ook zijn de parkeerplaatsen aan het ’s Gravenhof bereikbaar. De gemeente plaatst verkeersborden om autoverkeer om te leiden.

Lees verder onder de video...

Besluit

Met het verplaatsen, draaien, verlagen en omkleden is de plaatsing van de luchtbehandelingskast conform eerdere besluitvorming. De plannen voor de verplaatsing zijn in nauw overleg met bewoners en de architect tot stand gekomen. Door al deze aanpassingen valt de installatie minder in het zicht en er is minder geluidsoverlast. De werkzaamheden voor het omkleden van de klimaatinstallatie worden voor de zomer uitgevoerd.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.