Restafval in Lochem met 15 procent gedaald

Restafval in Lochem met 15 procent gedaald

De hoeveelheid restafval is in 2018 met zo'n 15 procent gedaald in de gemeente Lochem. Dat blijkt uit de jaarcijfers van afvalverwerker Circulus-Berkel. De maatregelen op het gebied van afvalscheiding en -inzameling hebben volgens de gemeente gewerkt.

De hoeveelheid ingeleverd restafval en grofvuil daalde van 115 kilo per persoon in 2017 naar 98 kilo per persoon in 2018. Tegelijk scheiden inwoners hun afval tegenwoordig nog beter dan ze al deden. Daardoor kan meer worden gerecycled. Werd er in 2017 nog 273 kilo groente-, fruit- en tuinafval (gft),  plastic, metaal/blik en drankpakken (pmd) en andere recyclebare stromen per persoon ingeleverd, in 2018 nam dat toe naar 286 kilo per persoon. Ook werden er 3.488 BEST-tassen ingeleverd voor boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel.

Vier weken

Sinds het voorjaar van 2018 wordt de grijze container in de gemeente Lochem niet meer eens per twee weken, maar eens per vier weken geleegd. Nieuw is verder de mogelijkheid voor alle inwoners om restafval weg te brengen naar ondergrondse containers. Bijna 3.000 huishoudens in het buitengebied stapten in het voorjaar van 2018 over op ‘Inzamelen op maat’. Circulus-Berkel leegt de groene en grijze container sindsdien alleen na aanmelding. Door deze manier van inzamelen kan de vuilniswagen een efficiëntere route rijden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.