Zutphen gaat harder bezuinigen op zorg en sociale voorzieningen

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat de broekriem van het sociaal domein nog harder aantrekken. Andere bezuinigingsmaatregelen bleken niet haalbaar, waardoor het geld op andere plekken gezocht moet worden.

Van de 13 miljoen euro die dit jaar bezuinigd moet worden, moet er nog 1,5 miljoen 'geregeld' worden. Dat blijkt uit een tussenstand die het Zutphense college op heeft laten stellen. Daaruit bleek dat sommige bezuinigen niet haalbaar zijn.

Zorg

Zo is Zutphen druk met het opzetten van een nieuw gemeentelijk werkbedrijf: GelreWerkt!. Die organisatie is de opvolger van het beruchte Het Plein. Het opzetten van een nieuwe organisatie kost echter veel geld. Naast de opzet van het werkbedrijf heeft de gemeente ook besloten dit jaar nog niet te bezuinigen op Stichting Perspectief.

De gemeente wil de 1,5 miljoen die ze nog te kort komen dit jaar zoeken in het sociaal domein. Er zou dan bezuinigd worden op zorg, werk en inkomen. Waar het geld exact vandaan komt is nog niet bekend. De gemeenteraad moet haar zegje er ook nog over doen.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.