ZUTPHEN - Woonbedrijf Ieder1 strooit, na een lofzang van de SP, nog even wat zout in de wonden. Ze beweren namelijk dat de boze huurders nooit hun problemen doorgegeven hebben aan ze.

De problemen lijken langzaam opgelost te zijn. “We gaan onafhankelijk onderzoek instellen. Wij betalen, en de huurders mogen een partij kiezen”, legt woordvoerder Michael Haase uit. De SP vertelde woensdag in verschillende media dat de problemen zich langzaam lijken op te lossen. Maar ook nu staat het woonbedrijf niet achter de uitingen van de partij. “Mensen worden weer tegen elkaar opgezet. Alles wordt buiten proportie geplaatst”, zucht hij. 

Het bedrijf blijft het ‘vreemd’ vinden dat de huurders nooit iets van zich hebben laten horen. “Klachten worden altijd geregistreerd. Daar hebben we mooie software voor! En alle vijftien boze mensen staan daar niet in.” Hebben ze dan gelogen tegenover de SP en de media? “Ik weet niet of ze gelogen hebben. Ik weet wel dat de klachten niet binnengekomen zijn.” 

Credits

Nils Müller, fractievoorzitter van de SP, is verbaast dat Ieder1 zo reageert op hun media-uitingen. “We geven ze nu eindelijk credits, want ze zijn op de goede weg! Het is fantastisch dat er onderzoek ingesteld gaat worden. Het lijkt wel alsof ze altijd wat negatiefs over de SP te zeggen hebben.” Op het feit dat ze beweren dat de huurders nooit hun klachten doorgegeven hebben vindt Müller “vreemd”, maar “dat kun je het beste aan de huurders zelf vragen! Ik wil daar niet tussen zitten.” 

"Dat zit hij uit zijn duim te zuigen"
huurder Bert

Huurder Bert wordt niet bepaald blij van de uitspraken. “We hebben vaak zat aan de bel getrokken. We zijn eerst naar de uitvoerder toe gestapt, maar die wist nergens van. Dus zijn we maar naar het woonbedrijf zelf heengestapt. Het is echt absoluut niet waar!” De Zutphenaar gaat verder: “Dat zit hij uit zijn duim te zuigen. Laat hem langs komen. Er zijn klachten genoeg neergelegd! We zijn echt niet eerst naar de politiek gestapt. Er zijn klachten genoeg gedaan!”

Eenzijdig

Ook schuift het woonbedrijf de schuld ook nog eens, op Trumpiaanze wijze, richting deze nieuwswebsite. “Jullie hebben ook eenzijdig bericht. Er zijn nog meer huurders die niks te klagen hebben. Die zijn niet aan het woord gekomen”, aldus de zegsman. Het bedrijf wil overigens niet voor de camera reageren. Het aanbod voor een uitgebreid interview voor meer duiding slaan ze af. “Daar hebben wij helemaal geen zin in.” 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.