Waarom Brummen geen staatswiet wil

BRUMMEN - Sinds deze dinsdag kunnen gemeenten zich aanmelden voor het experiment met staatswiet. Het kabinet wil hier mee kijken of hennep en hasj gedecriminaliseerd kan worden geleverd aan coffeeshops. 

Als een gemeente zich aanmeldt moeten alle coffeeshops meedoen aan het experiment. De verwachting is dat later dit jaar besloten wordt welke gemeenten daadwerkelijk mee gaan doen. Brummen gaat dat hoe dan ook niet zijn! 

Geen coffeeshops

Brummen heeft geen coffeeshops, maar dat betekent niet dat je niet mag meedoen aan het experiment. De gemeente heeft er een andere reden voor. “ Enerzijds omdat we inderdaad geen coffeeshop of iets dergelijks in onze gemeente hebben. Anderzijds heeft de gemeenteraad in 2017 beleid vastgesteld als het gaat om preventie van middelengebruik”, legt een woordvoerder uit. 

Risico's

“Dat beleid geeft onder andere als concreet doel aan het gebruik van softdrugs onder jongeren te verlagen.” In de beleidsnota staat geschreven dat het gebruik van middelen “fijn of spannend” kan zijn. Maar dat er vooral grote risico’s aan verbonden zitten. En om niet in botsing te komen met wat in 2017 besloten is doet Brummen niet mee. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.