Laura Werger is wethouder van het jaar geworden.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  •  Bekijk het weekoverzicht
  •   01 april 2019 - 06:00
  •  

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Definitieve verkiezingsuitslag: VVD grootste, gevolgd door FvD

De definitieve verkiezingsuitslag voor de Provinciale Staten van Gelderland zijn vastgesteld en bekendgemaakt. Forum voor Democratie is de nieuwkomer, én de op één na grootste. De VVD behoudt de positie van grootste partij. Het opkomstpercentage is 58, 54%. En is daarmee ruim hoger dan de opkomst (49,91%) in 2015.

Open dit artikel…

Nieuw werkbedrijf Zutphen kampt met problemen

Het nieuwe werkbedrijf dat door de gemeente Zutphen is opgezet, GelreWerkt!, kampt met problemen. De politiek besprak maandagavond in een forumvergadering de problemen, en uitte eerder al haar onvrede.

Lees verder onder video… 

Open dit artikel…

Gemeente Brummen doet aangifte tegen graffiti-spuitende Instagrammers

De gemeente is niet te spreken over de content die de eigenaren van het Instagramaccount @sgld_gang maken. Ze laten op Instagram zien hoe ze op verschillende manieren de skatebaan in Park ’t Goor vernielen. Daarom heeft de gemeente aangifte gedaan. 

Open dit artikel… 

21-jarige man aangehouden voor 'sukkelige' overval op Coop Zutphen

De politie heeft een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden voor twee overvallen. Eén van die overvallen pleegde de verdachte bij de Coop in Zutphen. De man pleegde ook een overval op de Dekamarkt in Apeldoorn.

Open dit artikel…

Confetti! Laura Werger (VVD) is Zutphens favoriete wethouder van het jaar

Met een smoesje werd wethouder Laura Werger (VVD) woensdagochtend wat eerder naar haar kantoor gelokt. Presentator Jesse Sprikkelman zou opnieuw de wethouders-quiz bij haar afnemen. Deze quiz werd met alle wethouders gedaan na hun installatie vorig jaar. En daar had ze nogal wat vragen fout. Na twee quizvragen kwam de belangrijkste vraag. Wie is Zutphense favoriete wethouder van het jaar? En dat is zij geworden. 

Lees verder onder video… 

Open dit artikel…

Onderzoek naar explosief in woning na bedreiging personeel stadhuis Zutphen

De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden op het stadhuis van Zutphen. De man bedreigde het personeel van de gemeente. Korte tijd later werd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoek gedaan in een woning aan de Burgemeester Dijkmeesterweg.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Fietser loopt hoofdwond op na incident Pollaan Zutphen

Een fietser is vrijdagmiddag gewond geraakt in Zutphen. Het ongeluk gebeurde op de Pollaan. Wat er precies is gebeurd is onbekend.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Brand in tuin Warnsveld, bewoners zijn niet thuis

In een tuin van een woning aan de Scheurkamp in Warnsveld heeft zondagmiddag brand gewoed. Enkele voorwerpen die daar stonden zijn door een nog onbekende oorzaak in brand gevlogen.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.