Confetti! Laura Werger (VVD) is Zutphens favoriete wethouder van het jaar
Wethouder Laura Werger.

Confetti! Laura Werger (VVD) is Zutphens favoriete wethouder van het jaar

Met een smoesje werd wethouder Laura Werger (VVD) woensdagochtend wat eerder naar haar kantoor gelokt. Presentator Jesse Sprikkelman zou opnieuw de wethouders-quiz bij haar afnemen. Deze quiz werd met alle wethouders gedaan na hun installatie vorig jaar. En daar had ze nogal wat vragen fout. 

Na twee quizvragen kwam de belangrijkste vraag. Wie is Zutphense favoriete wethouder van het jaar? En dat is zij geworden. 

Lees verder onder de video…

In het nieuwe college zitten vier wethouders, voorheen waren dat er vijf. Laura Werger kreeg de meeste stemmen, en vlak onder haar eindigde Mathijs ten Broeke (SP). Harry Matser (GroenLinks) staat op drie en Annelies de Jonge (PvdA) eindigt onderaan. Wat opvallend is, want vorig jaar was zij nog Zutphens favoriete wethouder. 

De hele uitslag

  1. Laura Werger (VVD) - 37 procent van de stemmen
  2. Mathijs ten Broeke (SP) - 34 procent van de stemmen
  3. Harry Matser (GroenLinks) - 22 procent van de stemmen
  4. Annelies de Jonge (PvdA) - 7 procent van de stemmen

Dit jaar hebben in totaal 4.936 mensen hun stem uitgebracht. Mede doordat het stemmen via de e-mail ging, en mensen dus hun toelichting konden geven, werd er meer gestemd. 

Reacties 

We zetten een aantal reacties die Werger kreeg op een rij. Omdat we de stemmers niet expliciet om toestemming tot publicatie gegeven hebben publiceren we alleen de voornaam. 

JanKees: “Laura is precies de persoon die Zutphen op dit moment nodig heeft.” 

Vera: “Laura waar ze het over heeft en brengt het met veel enthousiasme!”

Rob: “Zij heeft een groot hart op de juiste plaats. Bewondering voor haar inlevingsvermogen en empathische houding. Kundig en bewogen: een mooie en zeer wenselijke combinatie in een wethouder.”

Koen: “Nieuw en dan al op zo’n manier optreden! Dat is echt fantastisch. Toen ik zag hoe eerlijk zij was over het falende GelreWerkt! besloot ik toch maar mijn stem uit te brengen. Want ze doet het zoals het hoort.” 

Marcella: “Ik ken de wethouders niet, en spreek ze nooit. Dus ik ken ze alleen uit de media. En als ik de passie zie die mevrouw Werger heeft wordt ik daar enthousiast van. Daarom heb ik op haar gestemd.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.