Gemeente Brummen doet aangifte tegen graffiti-spuitende Instagrammers

BRUMMEN - De gemeente is niet te spreken over de content die de eigenaren van het Instagramaccount @sgld_gang maken. Ze laten op Instagram zien hoe ze op verschillende manieren de skatebaan in Park ’t Goor vernielen. Daarom heeft de gemeente aangifte gedaan. 

Onlangs is er een nieuwe jongerenontmoetingsplek bij de skatebaan gebouwd. Dit is een overkapping waar jongeren kunnen samenkomen. Hier hebben de vandalen (niet al te mooie) graffiti op gespoten. Ook laten ze op Instagram zien hoe ze een deel van de skatebaan in brand steken. 

Schoonmaken

“Het is zeer spijtig dat dit is gebeurd. Uiteraard zullen we het schoonmaken”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Brummen. “Vanzelfsprekend doen we aangifte van deze bekladding. Het is aan de politie in onze rechtstaat om de boosdoeners op te sporen”, legt hij uit. 

Traject

Ook gaat de gemeente hierover contact zoeken met jongerenwerk, de wijkagent, wijkraden, scholen en andere vertegenwoordigers. “Met z’n allen proberen we de situatie rondom deze plek zo prettig en goed mogelijk te houden”, aldus de zegsman. 

De jongeren zelf, die het Instagram-account beheren, geven aan dat ze er niet op willen reageren. Ze "zien vanzelf wel wanneer de gemeente of de politie aanklopt."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.