Vaassenaar (22) veroordeeld voor betrokkenheid bij dodelijk containerongeluk Zutphen

ZUTPHEN - Een 22-jarige man uit Vaassen is sindag door de rechtbank veroordeeld voor betrokkenheid bij het tragisch containerongeluk in Zutphen. Er is een werkstraf van 150 uur opgelegd. Bij het ongeluk kwam een 73-jarige vrouw uit Zutphen om het leven. De man uit Vaassen plaatse in opdracht van zijn werkgever de container op de weg, maar ging volgens het Openbaar Ministerie (OM) onvoorzichtig te werk.

Lees verder onder de video...

Het slachtoffer knalde 's avonds in het donker met haar scooter tegen de container. Ze overleed ter plekke. De container stond op een donkere plek, deels op het fietspad en was nauwelijks te zien.

Volgens de rechter was de man op de hoogte van de veiligheidsmaatregelen die hij had kunnen nemen. "Ook wist hij, dat er op het bedrijf van zijn werkgever, reflecterende bakens en verlichting aanwezig waren", zei de rechter. Het rood-witte lint wat hij had aangebracht, was niet voldoende. "Dit lint reflecteerde niet, en was in het donker niet voldoende zichtbaar."

"De verdachte heeft onzorgvuldig en nalatig en daarbij ook verwijtbaar gehandeld." De 22-jarige man heeft een werkstraf opgelegd gekregen van 150 uur. Bij de zitting was hij niet aanwezig. Hij heeft nog twee weken om in hoger beroep te gaan.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.