Agenten bij de plek van de overval.

Deventenaar (33) opgepakt voor gewapende woningoverval Zutphen

  • Mogelijk drie daders
  • 12 februari 2019 - 16:43

ZUTPHEN - De politie heeft een 33-jarige man uit Deventer aangehouden in verband met de gewapende woningoverval die in juli in Zutphen plaatsvond. Bij de overval werd gevochten en geschoten, en raakte een 70-jarige man gewond. De politie denkt dat er nog een derde dader betrokken is geweest bij het ongeval.

De overval gebeurde op de avond van 8 juli 2018. Twee gemaskerde mannen drongen binnen bij een woning aan de Berkenlaan in Zutphen. Na een schermutseling, waarbij de bewoner zwaargewond raakte, sloegen de twee overvallers op de vlucht.

Lees verder onder de video...

Derde dader

Uren later werd er in Loenen een uitgebrande auto aangetroffen. Het ging daarbij om een Volkswagen Polo, in een soortgelijke auto sloegen de twee verdachten ook op de vlucht. De politie heeft een sterk vermoeden dat er een verband is tussen de twee zaken.

Eerder wist de politie al een 21-jarige man uit Deventer aan te houden. Echter sluit de politie niet uit dat er nog een derde dader in het spel is.

Het onderzoek loopt nog volop, en is de politie opzoek naar getuigen die meer weten over de aanleiding van de overval. Mensen met informatie kunnen contact zoeken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.