Werkstraf van 150 uur geëist tegen chauffeur containerongeval

  • 'Hij was onvoorzichtig'
  • 12 februari 2019 - 10:30
  • Laatste update: 12 februari 2019 - 17:46

ZUTPHEN - De 22-jarige Vaassenaar die dinsdag voor de rechter stond vanwege het tragische containerongeluk in Zutphen, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt van onvoorzichtigheid. Hij plaatste een container deels op een fietspad, waar vervolgens een 73-jarige bromfietsster tegen aan botste. De vrouw overleefde het ongeval niet.

Lees verder onder de video...

Er is een werkstraf van 150 uur tegen hem geëist. De verdachte was in dienst van een loonwerkbedrijf. Daar werkte hij net twee maanden. Volgens het OM heeft de man onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen en was hij onachtzaam toen hij de container plaatste.

Veilig Werken

De man had wel opleiding gehad tot 'Veilig Werken Langs de Weg'. Desondanks plaatste hij de container deels op de weg. Tegen de rechter verklaarde hij dat het niet anders kon, omdat de berm te zompig en te nat was.

De gemeente Zutphen leek in eerste instantie opdrachtgever te zijn. "Ik ging er vanuit dat de gemeente borden zou neerzetten", zei hij tegen de rechter. De man was er niet vanuit gegaan dat de container gevaarlijk stond.

Pas over twee weken volgt de uitspraak van de rechtbank.

Beelden van vorig jaar...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.