Kuster Olie verdwijnt zeer waarschijnlijk uit het centrum van Brummen

  •  Nieuwe appartementen
  •   08 februari 2019 - 13:41
  •  

BRUMMEN - De Kuster Olie aan de G.K. Van Hogendorpstraat in Brummen gaat weg uit de straat. Het college van de gemeente heeft dinsdag een positief oordeel uitgesproken over het voorstel om de pomp te verplaatsen naar de rotonde N348 bij de Kwazenboschweg. 

Het gaat om een principe-instemming, waarmee initiatiefnemer vervolgstappen kan zetten als het gaat om noodzakelijk bestemmingsplanwijzigingen. Het tankstation wil naast brandstoffen ook een plek bieden aan verkoop van streekproducten en inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bestemmingsplan

De verplaatsing van het tankstations speelt al een aantal jaren. Het plan waar het nu om gaat heeft betrekking op een bemand tankstation nabij de N348. In het bestemmingsplan wordt een landschapsplan opgenomen dat moet zorgen voor een goede landschappelijke inpassing van het tankstation. Daarnaast krijgt de initiatiefnemer de taak om een beeldkwaliteitsplan op te stellen. Dit laatste geldt ook voor het terrein waar het tankstation verdwijnt.

Appartementen

Het college heeft in het principebesluit opgenomen dat op deze locatie, gelegen nabij park ’t Goor, woningbouw mogelijk moet worden. Hierbij wordt gedacht aan 13 of 14 appartementen. De helft hiervan in het midden dure huursegment. Ook voor de verdere procedure hecht het college er aan dat initiatiefnemer over de concrete invulling van de plannen in overleg blijft met de omwonenden van beide locaties.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.