Zutphenaren maken zich zorgen om nep-rotonde

ZUTPHEN - Bewoners van de Van Der Capellenlaan in Zutphen maken zich zorgen om de ‘nep-rotonde’ in hun straat. Hier is het volgens veel van hen al vaak bijna mis of daadwerkelijk mis gegaan. 

Wie vanaf de N345 komt en direct de wijk in rijdt ziet een groot stuk groen voor zich. “Dit doet aan als een rotonde. Mensen gaat het ook zo behandelen. Als mensen dan ‘goed’ rijden krijgen andere mensen het idee dat iemand tegen het verkeer in rijdt. Dat zorgt voor schrikreacties en gevaarlijke situaties.” 

Gevaarlijk

Het is inderdaad geen rotonde. Dat betekent dat mensen aan beide kanten van het stuk groen van twee kanten mogen komen. Echter rijden veel mensen rond, om daarna hun afslag te pakken. “Ik heb een keer gezien dat twee auto’s bijna frontaal op elkaar knalde. Het ging maar net goed”, vertelt een andere buurtbewoner. 

"Vroeger was dat nog niet zo”
Buurtbewoner

Voorheen zat er ook al een stuk groen op die plek. Maar onlangs is deze uitgebreid. “Hierdoor is er meer een ronding ingekomen. Vroeger was dat nog niet zo”, vertelt de man. "Het is nu echt eng." 

 

Heb jij ook slechte ervaringen met het punt? Deel ze via reageren@lgld.nl.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.