Gemeente helpt verenigingen na faillissement Brummens café Concordia

BRUMMEN - Verschillende verenigingen kunnen hun activiteiten bij café Concordia in Brummen niet meer voortzetten. Dit omdat het café failliet verklaard is. Echter wil de gemeente ze een helpende hand bieden. 

Veel verenigingen maken gebruik van het de gelegenheid voor activiteiten. “De burgemeester is ingelicht over het faillissement. En wanneer verenigingen hierdoor in de problemen komen zullen wij ons best doen ze te helpen”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. 

“Eerst zal moeten blijken wat er gaat gebeuren met het pand. Er zit natuurlijk een horecabestemming op. Dus mogelijk zal hier wat anders terugkeren. Het pand is van Grolsch, dus ook zij hebben een vinger in de pap. Ook zal moeten blijken wat de curator kan betekenen”, legt hij uit. 

Kermis

Het Brummense café Concordia, wat tijdens de jaarlijkse kermis altijd een grote rol speelde, is failliet verklaard. Het is onduidelijk hoe groot de impact zal zijn op het evenement. 

Naast de attracties die op het Marktplein staan is er ook altijd een feesttent bij het café. “Of dit er volgend jaar nog is wordt afwachten. Eerst zal moeten blijken wat er met concordia gebeurt”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. De attracties en de jaarlijkse Vogelweide staan los van het tentfeest. 

Eigenaar Harry Timmer geeft zelf aan niet te willen reageren op vragen rondom het faillissement.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.