Het Witte Lint is officieel einde verhaal

REGIO - Er komt nieuwe beplanting langs de N348! Dit betekent dat het (zwarte) hoofdstuk genaamd ‘Het Witte Lint’ afgesloten wordt. 

De schuine meidoornbomen en de granieten witte paaltjes worden verwijderd. “De overige elementen van het Witte Lint blijven wel bestaan omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met de weg. De naam Witte Lint verdwijnt eveneens. Dit is het besluit in samenspraak met de oorspronkelijke ontwerpers en auteurs van het Witte Lint”, meldt de provincie Gelderland. 

De perenprachtkever tastte de meidoornbomen afgelopen zomer zo aan dat deze keuze gemaakt is. Het nieuwe ontwerp voor de aankleding van de weg wordt besproken op 7 november met experts waaronder gemeente en Bomenstichting en is te zien op 15 november tussen 16.00 uur en 18.00 uur voor belangstellenden.

Witte Lint

Het Witte Lint is enkele jaren geleden aangelegd als landschapskunstwerk bij de nieuwe rondweg Eefde/Zutphen en de nieuwe spoortunnel Zutphen. Uitgangspunt voor het landschapskunstwerk was dat er een eindbeeld ontstond waar kunst, natuur en inrichting en inpassing van het wegtracé en vormgeving van de kunstwerken verbonden zijn. De brug, tunnels met het spoor en de fietstunnel vormen samen met de wit bloeiende beplanting van hagen en bomen op een dijkje met granieten paaltjes ter accentuering en ondersteuning een samenhangend lint. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.