Arriva komt forenzen, dagjesmensen en stappers tegemoet met nieuwe dienstregeling

  •  Meer details bekend
  •   11 oktober 2018 - 14:12
  •  Verscheen eerder bij

REGIO - Er zijn meer details bekend over de nieuwe dienstregeling van het streekvervoer. Arriva gaat een extra vroege trein vanuit Winterswijk naar Zutphen laten rijden op werkdagen, zodat de aansluiting op de treinen naar de Randstad beter aansluit. Daarnaast gaat de vervoerder op zaterdag experimenten met een nachttrein.

Op werkdagen zal de trein vanaf Winterswijk naar Zutphen nu al om 05.56 vanaf station Winterswijk vertrekken, om zo een half uur eerder in de Randstad te kunnen zijn. Deze trein zal zonder overstap doorrijden naar Apeldoorn, waardoor reizigers al om 06.55 uur in Apeldoorn kunnen zijn. In het kader van de pilot 'Nachterhoeker' gaat de vervoerder in de nacht van zaterdag op zondag ook om half vijf en half zes treinen laten rijden. De nachttrein, die vanaf april 2019 gaat rijden, is het resultaat van onderzoek waaruit bleek dat uitgaanspubliek later wil vertrekken vanuit Arnhem.

Door toenemende vraag van dagjesmensen gaat Arriva op zondagmiddag een halfuursdienst aanbieden. Op de verbindingen tussen Arnhem en Winterswijk en Winterswijk en Zutphen zal ieder half uur een trein gaan rijden. Op dit moment rijden de treinen op zondagmiddag slechts eenmaal per uur.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.