Dienstregeling openbaar vervoer gaat veranderen vanaf december

  •  Plan je reis goed
  •   09 oktober 2018 - 16:06
  •  

REGIO - De Provincie Gelderland heeft besloten dat de dienstregeling van de regionale bussen en treinen in Gelderland aangepast mag worden. Deze veranderingen gaan op 10 december in.

De vervoerders zullen, volgens de provincie, voor die tijd meer duidelijkheid geven over de nieuwe dienstregeling. Dit gebeurt in de trein, in de reisapps, websites, op bushaltes enzovoort. NS voert ook landelijk campagne. Deze start over enkele weken.

Ondanks alle voorlichting blijkt dat een beperkte groep reizigers niet op de hoogte is en de eerste tijd nog moet wennen aan de veranderingen. Dat is helaas niet te vermijden. 

Arriva

In opdracht van de Provincie Gelderland wordt het openbaar vervoer in Gelderland uitgevoerd door 3 vervoerbedrijven. In onze regio rijdt alleen Arriva. Enkele wijzingen zijn al bekend gemaakt. De trein van 5.53 vanuit Winterswijk naar Zutphen rijdt door naar Apeldoorn. Hierdoor wordt de reistijd 10 minuten korter en reizigers hoeven niet over te stappen.

Verslechtert

Ieder jaar zijn er een aantal punten waar groepen reizigers ervaren dat de dienstregeling voor hen verslechtert. “Dat is niet te voorkomen”, legt de provincie uit. “Grote groepen reizigers krijgen een betere aansluiting, zijn sneller op hun bestemming. De veranderingen in de dienstregeling zijn in lijn met de visie op openbaar vervoer van de provincie. Bus-en treinlijnen waar veel mensen gebruik van maken worden versterkt door de verbinding sneller te maken of vaker de bus te laten rijden. Lijnen die parallel rijden met andere bus- of treinlijnen of waar weinig vraag naar is worden aangepast of vervallen. Hierbij wordt gekeken of andere vormen van mobiliteit meer aansluiten bij de wensen van de reiziger. Zo zorgen we voor een sterker en betaalbaar openbaar vervoernetwerk.”

De wijzigingen hebben te maken met jaarlijkse aanpassingen die nodig zijn om aan te sluiten bij het landelijk netwerk van NS. De wijzigingen worden landelijk zoveel mogelijk op één tijdstip, namelijk 10 december 2018 doorgevoerd.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.