Bezuiniging op Zutphense bibliotheken vrijwel zeker geschrapt

  •  Toekomst nog wel onzeker
  •   08 oktober 2018 - 22:27
  •  

ZUTPHEN/WARNSVELD - De bezuiniging op de Graafschap Bibliotheken in Zutphen gaat niet door. Het college stelde voor om 150.000 euro per jaar te bezuinigen, maar politiek en burgers kwamen in actie.

Het definitieve besluit moet nog genomen worden in de raadsvergadering in november. Maar tijdens de vergadering van maandagavond bleek al dat er een ruime meerderheid is voor het schrappen van het voorstel. SP, PvdA, GroenLinks, CDA en D66 steunden het amendement.

Handtekeningen

Ook werden er in de vergadering 6.912 verzamelde handtekeningen verzameld. Verspreid over de hele gemeente waren de afgelopen weken lijsten te vinden waar inwoners hun handtekening konden zetten.

De vraag is echter of beide vestigingen van de bibliotheek open kunnen blijven. De directeur gaf namelijk eerder aan dat ze eigenlijk extra geld nodig hebben.

Daarover is nog niets besloten. De indieners hebben wel een zogenaamd dekkingsvoorstel gedaan. Ze willen onder meer extra bezuinigen op subsidies voor onderhoud op particuliere monumenten en toeristische marketing.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.