SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense kinderopvangen hebben geen elektrische bakfiets of weigeren iets te zeggen

  •  Ophef na ongeluk Oss
  •   20 september 2018
  • Laatste update: 20 september 2018 - 19:37
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Een groot deel van de kinderopvangen in Zutphen wil weinig zeggen over het gebruik van een elektrische bakfiets of 'Stint'. Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven in Oss, bij een aanrijding tussen een trein en zo'n bakfiets. Hoewel het onderzoek nog loopt, wordt er gesproken over een probleem met de remmen. Door heel Nederland stoppen kinderopvangen direct met het gebruik ervan.

Maar het blijft nog onduidelijk of ze in Zutphen ook gebruikt worden, wel staan ze in de schuur bij minstens één kinderopvang. Veel van de organisaties houden hun kaken stijf op elkaar. Bijvoorbeeld Kinderopvang Kindernet, met een locatie in Zutphen en een locatie in Warnsveld. "Wij doen daar geen uitspraken over" vertelt een medewerker. Op de vraag waarom niet, antwoorden ze "daarom niet". Daarna werd de verbinding verbroken en namen ze de telefoon niet meer op.

"Wij zeggen dus niets"
medewerker Smallsteps

Ook Smallsteps, met drie locaties in de gemeente, wil niet reageren. "Ons is medegegedeeld dat al het contact met de pers via het hoofdkantoor moet" legt een medewerker uit. "Wij zeggen dus niets." Het hoofdkantoor gaf aan dat de communicatie-afdeling enkel per mail bereikbaar is. Bij hun vestiging in Warnsveld is te zien dat er wel een Stint in de schuur staat.

'Normale fiets'

Kinderopvang Dikkertje Dap is wel open. "Wij gebruiken geen Stint of andere elektrische bakfiets, maar een 'normale fiets'." De opvang zegt dan ook geen extra maatregelen te nemen. "Maar we zijn natuurlijk altijd alert."

Ook Kinderopvang Hip maakt geen gebruik van een dergelijke fiets. Andere kinderopvangen waren niet bereikbaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.