'Zutphense ondernemer aangehouden voor diefstal en heling'

ZUTPHEN - In Zutphen is iemand aangehouden op verdenking van diefstal en heling van telefoons. Het zou gaan om de eigenaar van een telefoonzaak in de Zutphense Stationsstraat. 

Bronnen binnen de Zutphense ondernemerskring melden dat de eigenaar van één van de vele telefoonwinkels in de Zutphense Stationsstraat aangehouden is. De politie kan niet vertellen om wie het gaat. Wel vertellen ze dat er inderdaad iemand aangehouden is op verdenking van diefstal en heling van telefoons. Een woordvoerder: "In het belang van het onderzoek kunnen we daar nu niet meer over zeggen."

Onderzoek

Eerder vertelde Zutphense ondernemers al aan deze nieuwswebsite dat ze balen van de criminele activiteiten in deze straat. Zou zou in de telefoonreparatiewinkeltjes geld witgewassen worden. Niet alleen in de media deden ondernemers hun verhaal, maar ook aan de politiek. In juli van dit jaar stelde Burgerbelang vragen over de louche zaken in de straat. De wethouder gaf aan dat de gemeente bezig is met onderzoek doen. Mogelijk is deze aanhouding daar uit voort gekomen. 

Gesloten

Eén van de telefoonwinkels is momenteel gesloten 'door prive omstandigheden'. Of de aanhouding hiermee te maken heeft kan de politie niet vertellen. Volgens buurondernemers is dat wel het geval.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.