Omwonenden zonnepark Hall proberen met petitie komst te voorkomen

HALL - Enkele inwoners van Hall zijn er druk mee. Ze willen voorkomen dat er een groot zonnepark, van circa 26 hectare, in hun 'achtertuin' komt. Donderdag 20 september neemt de gemeenteraad een besluit over het plan van een lokale ondernemer, en dat willen de omwonenden via een petitie voorkomen.

Buiten dat ze het überhaupt niet zien zitten, zijn ze ook niet tevreden over de manier waarop ze worden betrokken bij het project. Naar hun mening is er absoluut geen sprake van constructief overleg.

Duurzaam?

Het zonnepark zou bijdragen in het duurzaam maken van de gemeente Brummen. Donderdag 20 september stemt de raad over een 'ontwerp verklaring van geen bedenkingen'. Als ze akkoord gaan betekend dat ze geen bezwaren hebben, en dat de lokale ondernemer zijn gang kan gaan.

Maar hoe duurzaam het project is, is nog maar de vraag. In een eerdere forumvergadering uitte Natuurmonumenten hun zorgen over de flora en fauna in het gebied. Zonnepanelen horen daar wat hun betreft niet zomaar thuis.

Petitie

Als een soort laatste noodkreet vragen de omwonenden steun van de rest van de Brummense bevolking. "Als de gemeenteraad vóór stemt, betekent dit dat de vergunningprocedure verder in gang gezet wordt en staan we met 1-0 achter." laten de initiatiefnemers weten.

Ze hebben een petitie opgezet, die hier te vinden is. Daarnaast nodigen ze iedereen uit om 20 september naar de openbare raadsvergadering in het gemeentehuis te komen.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.