De 'IJsselkade-mummie' blijft nog even ingepakt

  •  Onthulling binnenkort
  •   21 augustus 2018 - 07:54
  •  

ZUTPHEN - Ze staat er al een tijdje, eenzaam op de Zutphense IJsselkade: het standbeeld van dichteres Ida Gerhardt. Maar, tot ergenis van enkele Zutphenaren, staat ze al weken als een 'mummie' ingepakt. Maar ze zal nog even moeten wachten.

Een anonieme Andre plakte een gedicht op het ingepakte kunstwerk. "Bepakt en bezakt. Met m’n rug naar het stadse. Hoe zie ik er uit." Ook enkele passanten keurden het ingepakte beeld onlangs af.

Lees verder onder de foto...

Het ingepakte standbeeld op de kade.

Onthulling

Het beeld staater al sinds 9 juli. Maar volgens gemeentewoordvoerder Anniek Neve gaat het doek er binnenkort af. "Vanwege vakantie van betrokkenen kan de officiële onthulling op de IJsselkade niet eerder plaatsvinden dan op 31 augustus a.s. om 16:45 uur. Tot dan zal het beeld ingepakt blijven staan."

Maar waarom is het beeld al zo vroeg geplaatst? "De plaatsing van het beeld was opgenomen in de planning van de werkzaamheden aan de IJsselkade. Omdat het straatwerk moet aansluiten aan het beeld moest eerst het beeld er staan, voordat de bestrating kon worden aangebracht", aldus de woordvoerder.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.