Wethouder beaamd 'falen door instantie rondom armoede'

ZUTPHEN - Stichting WieGoedDoetGoedOntmoet is van mening dat 'een instantie' schrikbarend tekort schietbij het hulp bieden aan mensen in armoede. Dat schreef de stichting op hun Facebookpagina. Wethouder Annelies de Jonge beaamt dit, en deelde het bericht. 

De stichting beeld onlangs een schrijnend bericht op hun pagina. Twee leden van de stichting hebben onlangs een bezoek gebracht aan een gezin in De Hoven. Hier woonde zes jonge kinderen, en ze hadden enkel twee matrassen in de woonkamer. "De kinderen hebben 2 speelgoed pistooltjes en wat potloden en papier. Dat dit nog kan is al te erg voor woorden", schrijft de stichting.

Schrikbarend te kort

"Hierin is een instantie schrikbarend tekort gekomen om hulp te bieden", beklemtonen ze. Ze hebben een lijst geplaatst op Facebook met de spullen die ze graag aan de kinderen willen geven. Wethouder Annelies de Jonge lijkt het falen door de instantie te beamen, want ze heeft het bericht gedeeld op haar pagina. Met de instantie wordt Het Plein bedoeld. Zij regelen alles rondom uitkeringen en armoede. 

Volgens stichting WieGoedDoetGoedOntmoet zou de instantie meer hulp moeten bieden aan dit gezin. Dat zou niet gedaan zijn. Wie het gezin precies is is onbekend. Zij willen liever niet met hun gezicht in de media. 

Het Plein

Dat de Jonge het falen beaamt is opmerkelijk. Aangezien zij één van de wethouders is die over Het Plein gaat. De woordvoerder van de wethouder wil niet bevestigen dat ze het eens is met het falen. "Haar enige motivatie om dit bericht te delen was de oproep onderaan, om het gezin aan spullen te helpen. Als wethouder heeft ze een goed bereik, dus in de hoop dat de oproep zoveel mogelijk mensen bereikt, heeft ze het bericht gedeeld", legt ze uit. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.