Directrice Mirjam van Tiel met de nieuwe brochure.

Rundfunk, Victor Reinier, een stuk van Shakespeare en veel meer het komende seizoen in de Hanzehof

ZUTPHEN - Kleurige retro kamerlampen versierden het podium van theater de Hanzehof in Zutphen. Directrice Mirjam van Tiel presenteerde dinsdagavond het nieuwe seizoen voor het theater. Grote namen en veel variatie zullen het Zutphense podium beklimmen. Het programma is erg afwisselend. De Nazi-grappen van Rundfunk en het werk van Shakespeare komen naar de stad. 

Doormiddel van een ietwat voorgekauwd interview werd het hele seizoen gepresenteerd aan de genodigden. "We zijn van 90 naar 120 voorstellingen gegaan", vertelt Van Tiel trots. "En dat kost niks extra's, het levert juist op", zegt ze verantwoordend direct daarna. Volgens de directrice van het theater gaat het steeds beter met de Hanzehof en de andere theaters die ons land rijk is. "De toekomst zien wij rooskleurig in. De economie gaat goed en het vertrouwen in cultuur is bezig met een weg naar boven." 

"Ook werken we samen met vele evenementen in de stad"
Mirjam van Tiel

Het jonge publiek bereiken is nog wel een uitdaging voor ze, geeft Van Tiel toe. Dit jaar proberen ze daar verandering in te brengen door onder andere Rundfunk, Jandino Aspiraat, Peter Pannenkoek en vele andere publiekstrekkers te programmeren. "Ook werken we samen met vele evenementen in de stad. Denk aan het meedoen aan Popronde en het programmeren van artiesten." 

Toneel

Zoals het hoort in een theater is er veel toneel te zien dit jaar. Het populaire Shakespeare-stuk King Lear, met Huub Stapel in de hoofdrol, zal te zien zijn in het Zutphense theater. Ook Pierre Bokma beklimt de bühne in De Verleiders: #Niksteverbergen, een stuk over cybercrime. Sesamstraat-acteur Aart Staartjes en Flikken Maastricht-acteur Victor Reinier zullen te zien zijn met Een Goed Mens. 

Op de voorkant van de brochure pronken Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom. Zij zullen te zien zijn in Art. Een toneelstuk over een vriendengroep die ruziemaken om een zogenaamd kunstwerk wat een van hen kocht.  

Art moet de eyecatcher worden. Lees verder onder de foto...

Cabaret

Gelachen zal er ook worden. Cabaret speelt een belangrijke rol in de programmering. Het Caberet-duo Matroesjka speelde een kleine demo tijdens de presentatie. De twee dames maakten binnen een kwartiertje grappen over de Taliban, vluchtelingen, vreemdgaan en Thaise kinderhoeren. Waar de genodigden in eerste instantie ietwat ongemakkelijk naar keken, maar er ook wel om konden lachen. 

"Maar eerst lekker eten. Want dat kan goed in Zutphen"
Paul de Leeuw

Rundfunk, Van der Laan & Woe, Peter Pannenkoek en ook Brigitte Kraandorp zullen terug te vinden zijn in de programmering. Guido Weijers blikt in november al terug op 2018 in een try-out van zijn Oudejaarsconference. En Paul de Leeuw gaat weer op tournee. Hij zal te zien zijn in de Hanzehof. "Maar eerst lekker eten. Want dat kan goed in Zutphen", aldus de Leeuw in een videoboodschap aan het Hanzehof-publiek. 

Ook klassiek en dans, musicals en shows voor de jeugd en kinderen zullen de revue passeren. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.