Krijgt de Achterhoek nu eindelijk een eigen vlag?
Projectleider Stefan Groothuis.

Krijgt de Achterhoek nu eindelijk een eigen vlag?

  •  Net als de hoofdstad
  •  14 mei 2018
  •  

De Zwarte Cross, Pak An en Grolsch zijn een zoektocht gestart naar een Achterhoekse vlag. Iedereen kan een ontwerp insturen, waarna inwoners van de Achterhoek en een vakjury de mooiste vlag uit mogen kiezen.

"Al duizenden jaren hebben we geen vlag, dat kan toch niet?", vraagt projectleider Stefan Groothuis zich hardop af. ‘’We willen daar wat aan doen. Niet door zomaar een vlag van ons door wat grafisch ontwerpers in de Achterhoek neer te gooien, maar juist door de hele Achterhoek in beweging te krijgen.’’ 

De voormalig schaatser en Olympisch medaillewinnaar hoopt dat de vlag zorgt voor trots en feestelijkheid in de regio. "Soms kunnen vlaggen ook met nationalistische dingen geassocieerd worden, maar wij staan ervoor dat de Achterhoek een bruisende, enthousiaste en energieke omgeving is. Dat willen we vieren met deze vlag."

Vrijstaat

De zoektocht naar de vlag wordt gesteund door onder meer verschillende burgemeesters, topsporters, De Graafschap en Guus Hiddink. "Guus was super enthousiast en wilde meteen een vrijstaat uitroepen’’, vertelt Groothuis lachend. "Dat komt misschien nog wel een keer, maar daar wachten we nog even mee."

De spelregels en informatie over het inzenden zijn te vinden op de AchterhoekseVlag.nl. De officiële Achterhoekse vlag moet op de Zwarte Cross in juli wapperen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.