Antje van Dijk (VVD).

Wil ook de VVD Annelies de Jonge weg hebben?

ZUTPHEN - Zes partijen hebben een motie van wantrouwen tegen wethouder Annelies de Jonge ingediend. Dit zijn alle oppositiepartijen. Echter lijkt het alsof de VVD, gesprekspartner voor de nieuwe coalitie, nog niet besloten heeft of zij de motie gaan ondersteunen. 

De toekomstige VVD-wethouder krijgt werk & inkomen in zijn of haar portefeuille. Dit betekent dat deze zich bezig moet gaan houden met onder andere Het Plein en het nieuwe werkbedrijf wat opgericht gaat worden. Het Plein is de reden van de motie van wantrouwen richting de PvdA-wethouder. En daarom is het extra opvallend dat de partij nog geen uitlatingen doet over de motie van afkeuring. 

Bijeenkomst

In het persbericht wat de zes partijen verstuurd hebben staat dat GroenLinks, SP en PvdA op de hoogte gesteld zijn over de motie. VVD staat hier dus niet bij. Wat daar de reden van is durft Martijn Siemes (Burgerbelang) niet te zeggen. "Ze waren al wel op de hoogte.  Na het interpellatiedebat bleek veel onvrede te zijn bij meerdere fracties. Die fracties zijn bij elkaar gekomen. De motie van wantrouwen was toen al wel geboren." Of VVD ook bij de groep hoorde die bijeenkwam kan hij niet vertellen. 

"Wij gaan hier nu geen uitlatingen over doen"
Antje van Dijk (VVD)

Ook Antje van Dijk (VVD) houdt haar lippen stijf op elkaar. "Wacht maar tot maandag. Wij gaan hier nu geen uitlatingen over doen." Mocht VVD de motie van afkeuring gaan steunen door mede indiener te worden zou dat voor een rare wending in de formatie kunnen zorgen. VVD is namelijk één van de partijen die samen met PvdA aan het coalitieakkoord werkt. 

Ondertekenen

De andere coalitiepartijen zullen zoals het er nu uitziet de motie niet ondertekenen. Dat neemt niet weg dat zij geen steun kunnen uitbrengen. Wanneer er maandag een hoofdelijke stemming aangevraagd wordt kunnen alle raadsleden hun persoonlijke mening geven.  

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.