Ook in Brummen geen ballonnen tijdens Koningsdag

BRUMMEN - In de gemeente Brummen worden geen ballonnen opgelaten tijdens Koningsdag. Dit was voorheen altijd wel het geval. Verschillenden milieuorganisaties strijden om een ballon-vrije Koningsdag. 

De gemeente bevestigt dat er in Brummen zelf hoe dan ook geen ballonnen opgelaten worden. Zeer waarschijnlijk gaat dit in Eerbeek ook het geval zijn. Een woordvoerder: "Er zijn geen concrete regels hierover, maar op basis van de APV kunnen we evenementen voorwaarden of weigeringsgronden toepassen en die kunnen betrekking hebben op bescherming van het milieu." Hieronder valt ook het oplaten van ballonnen. 

APV

"Deze weigeringsgrond voor een evenement is nimmer gebruikt om dat sinds het moment dat dit in de APV is opgenomen (enkele jaren geleden) er sowieso geen aanvragen voor evenementen meer zijn geweest waar ballonnen werden opgelaten. We constateren dat ook bij verenigingen en in de samenleving dus het inzicht is gekomen dat dit niet goed voor het milieu is", legt de woordvoerder uit.

Ook in Warnsveld worden geen ballonnen opgelaten. Daar legde de organisaties eerder al uit dat ze het jammer vinden dat de milieuorganisaties niet met een alternatief komen. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.