SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense jeugdzorg heeft tekort van enkele miljoenen

ZUTPHEN - De gemeente moet 3,7 miljoen euro bijleggen voor jeugdzorg. Dat meldt wethouder Patricia Withagen woensdag. Hoe het tekort moet worden opgelost is nog niet bekend.

Het tekort kwam naar voren bij het opstellen van de jaarrekening van 2017. Vorig jaar is er zo'n 1,5 miljoen euro meer uitgegeven dan begroot. In totaal was er 13,1 miljoen euro apart gezet voor de jeugdzorg.

2015 en 2016

Maar er zijn ook nog facturen binnengekomen van 2015 en 2016. "Daar hadden we wel voor een deel rekening mee gehouden" legt Withagen uit. "Maar niet voldoende, waardoor er nu een tekort is van 2,2 miljoen."

Hoe dat tekort opgelost moet worden is nog niet duidelijk. De reserve voor het 'Sociaal Domein', waar de jeugdzorg onder valt, is bijna leeg. Dat komt deels ook door de opheffing van Het Plein. Gevolgen voor de directe zorg zelf gaat het echter niet hebben. "Het zijn facturen voor zorg die al geleverd is."

Hoe het dit jaar gaat is nog onduideijk. "We verwachten echter ook dit jaar een tekort, maar dat is natuurlijk nog niet zeker."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.