Annelies de Jonge.

Wethouder Annelies de Jonge "negeert brandbrieven compleet"

  • IJsselslag
  • 06 december 2017 - 14:42
  • Laatste update: 06 december 2017 - 23:45

ZUTPHEN - De gemeente zegt de 'signalen' uit de brief van een oud-medewerkster van zwembad de IJsselslag op te hebben gepakt. Maar de brief bleef tot op heden onbeantwoord.

Wethouder Annelies de Jonge, eerder verantwoordelijk voor het zwembad, kon in eerste instantie niet reageren op de vraag waarom een antwoord op de brief uitbleef. "Ik weet niet direct om welke brief het gaat, dat moet ik uitzoeken. Tevens ben ik geen portefuillehouder meer."

Excuses

Inmiddels heeft ze, via haar woordvoerder, een reactie gegeven. "Het klopt dat wij niet gereageerd hebben op de brief. Daarvoor hebben we inmiddels excuus gemaakt richting de schrijver van de brief."

Dat betekend echter niet dat er niets met de brief is gedaan. "Met de signalen in de brief hebben we daarentegen wel iets gedaan. De signalen hebben wij destijds doorgegeven aan het stichtingsbestuur waar de verantwoordelijkheid ligt." Wat er vervolgens mee gebeurd is is onduidelijk. Echter is de desbetreffende manager nog steeds werkzaam bij het zwembad.

Ook andere brieven bleven onbeantwoord, maar daar kan de woordvoerder geen antwoord op geven. Meerdere klanten gaven bij de redactie aan klachtbrieven te hebben gestuurd vanwege de manager. "Als ik geen contrete informatie heb kan ik dat ook niet uitzoeken." De personen van die brieven wilden bij de redactie anoniem blijven. Ze geven aan erg teleurgesteld te zijn dat de wethouder 'onze brandbrieven negeert.'

Interim

Onlangs werd bekend dat het zwembadbestuur plaats moet maken voor een interimbestuur. Dat werd besloten door het Zutphense college van burgemeester en wethouders. Wanneer dat zal gebeuren is onbekend, het huidige bestuur zal tot die tijd nog actief zijn.

 

 

Bekijk ook: 

 Werk jij ook voor de IJsselslag, of heb je daar gewerkt? Wij zijn benieuwd naar je verhaal. Stuur onze redacteur HIER een mail.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.