Sinterklaas tijdens de intocht in Brummen het afgelopen weekend.

'Sinterklaas' is boos op het Sinterklaas Journaal

  • Sint
  • 24 november 2017 - 11:15

REGIO - De verhaallijnen van het Sinterklaasjournaal maken het steeds lastiger voor de ‘Sinterklazen’ uit de regio. Dit omdat zij het met steeds meer moeite kunnen bijhouden. 

Marco Jansen (52) treedt al vele jaren op als Sinterklaas. Alleen per jaar lijkt het lastiger te worden, meldt hij. “Elk jaar is er wel een thema bij het Sinterklaasjournaal. En dat is logisch. De ene keer is de staf kapot en de andere keer is de mijter zoek. Daar kunnen wij als lokale sinterklazen prima op inspelen. Maar nu lijkt het toch wel echt te lastig te gaan worden.”  Één van de thema’s is dat de letters uit het grote boek van Sinterklaas gespoeld zijn: “Ik moet toch echt in dat boek kunnen kijken, dat is mijn spiekbriefje. Maar omdat de letters eruit zijn zou Sinterklaas dat niet meer hoeven te doen. Dus kijken de kinderen waarbij ik op bezoek kom mij raar aan.” 

"Dus dat betekent dat ik de vraag krijg of ik wel de echte Sinterklaas ben"
Marco Jansen

Hulpsinterklazen

Verder kwam het Sinterklaasjournaal maandag met het item dat er vijftig hulpsinterklazen zijn. “Dus dat betekent dat ik de vraag krijg of ik wel de echte Sinterklaas ben. Ja wat moet ik dan zeggen? Ik weet het niet meer hoor.” 

"Ik doe geregeld een stuk of zeven adressen op een avond"
Marco Jansen

Bij de jongste kinderen is het allemaal geen probleem: “De kids rond de vier jaar stellen geen rare of lastige vragen. Maar hoe ouder ze worden hoe nieuwsgieriger ze zijn. En natuurlijk kijken ze allemaal het Sinterklaasjournaal.” De NTR ‘claimt’ het kinderfeest steeds meer, denkt Jansen. “De NTR moet ook nadenken hoe het voor de Sinterklazen die huisbezoekjes brengen is, en natuurlijk ook voor de lokale intochten.” 

Het item over de hulpsinterklazen. Lees verder onder de video...

Schminken

Ook zorgt de Zwarte Pieten-discussie, waar ook het Sinterklaas journaal mee te dealen heeft, voor een lastige situatie: “Ik doe geregeld een stuk of zeven adressen op een avond als Sinterklaas, bijna altijd samen met een piet. Als de middelste alleen een roetveegpiet wil dan moet de Piet zich weer schminken tussendoor, en daarna alweer. Niet te doen!” 

De NTR was niet bereikbaar voor commentaar. 

 

 

Lees ook: 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.