Patiënten mailen namens Gelre Ziekenhuizen geen enkel probleem

  • Lek
  • 28 oktober 2017 - 08:30

ZUTPHEN - Niet alleen de Tweede Kamer, de AIVD en gemeenten uit onze regio zijn kwetsbaar voor e-mailspoofing, maar ook de twee ziekenhuizen in de regio zijn niet juist beveiligd tegen het e-maillek.

Dat blijkt uit een test van ons. Een e-mail sturen vanaf @gelreziekenhuizen.nl zonder dat het van het systeem mag is geen probleem. Het domein van het ziekenhuis is op geen enkele wijze beveiligd. De standaarden daarvoor, SPF, DKIM en DMARC, zijn niet toegepast. Voor het beeld: bij de getestte gemeenten ontbrank meestal maar één van de standaarden.

Lees verder onder de foto…

© LGLD

Openbaar

In een eerste reactie laat het ziekenhuis weten dat ze het domein gelreziekenhuizen.nl niet gebruiken voor e-mail. Maar, een goedgelovige patiënt weet natuurlijk niet dat die mailadressen niet gebruikt worden. "Echter versturen we nooit vertrouwlijke informatie per mail en hebben we geen online patiëntenportaal waar mail voor wordt gebruikt" legt een woordvoerder uit. Volgens de woordvoerder gaat het ziekenhuis wel onderzoek doen naar de beveiliging. 

 

 

Lees ook: 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.