Werknemers voerden actie bij de Lidl.

Dit is hoe Lidl de intimidatie op de werkvloer in Zutphen aanpakt

  •  intimidatie
  •   25 september 2017 - 14:23
  •  

ZUTPHEN - Er is eindelijk een stap gezet bij de situatie van de Lidl-medewerkers van het filiaal in Zutphen. Eind julie kwamen medewerkers in actie en overhandigden een petitie, die door bijna driekwart van het personeel werd ondertekend.

"We voelden ons serieus genomen"
allround medewerker, Antoinette Woudstra

Ook begon vakbond FNV Handel zich ermee te bemoeien. Nu is er resultaat: er zijn gesprekken gevoerd en er zijn afspraken gemaakt. De gesprekken werden gevoerd met de werknemers en Erwin Bziuk, CFO bij Lidl. "We voelden ons serieus genomen en er werd geluisterd naar onze klachten. De heer Bziuk gaf aan dat iedereen - dus ook leidinggevenden en rayonmanagers - zich dient te houden aan de huisregels", vertelt Antoinette Woudstra, allround medewerkster.

Intimidatie

Het personeel kwam in actie omdat er sprake was van intimidatie op de werkvloer. Niet van klanten, maar van de leidinggevenden. “Afspraken worden niet nagekomen en zowel de planning als de roosters kloppen vaak niet”, vertelde Jeffrey Schrijver, FNV-lid en allround medewerker eerder. “Hard werken is niet erg maar het is zoveel fijner werken zonder intimidatie.”

Lees verder onder de video...

De werknemers dienden een petitie in.

Hoewel onlangs nog naar buiten kwam dat de problemen nog niet voorbij waren, meldt FNV dat er nu wel afspraken zijn gemaakt. Er komt een plan van aanpak om onderlinge arbeidsverhoudingen te verbeteren. "Het herstellen van het onderlinge vertrouwen zal meer tijd kosten en Lidl erkent dat dit gestructureerd moet worden aangepakt. Zowel de medewerkers als de bond worden hier nauw bij betrokken", aldus Fatma Bugdayci van FNV Handel.

De petitie werd destdijds door 71% van de werknemers ondertekend en samen ingediend bij de directie van Lidl Nederland. De bedrijfsleider, Pedro, was toen afwezig.

 

 

Bekijk ook: 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.