SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Margriet Jongerius

Het Plein zat maanden zonder directeur maar heeft er nu eindelijk een

ZUTPHEN - Het Plein, de organisatie die gaat over werk, inkomen en participatie, heeft een nieuwe directeur. De organisatie regelt deze zaken voor de gemeente Zutphen en de gemeente Lochem.

De nieuwe directrice, Margriet Jongerius, is deze week begonnen. In maart dit jaar vertrok de vorige directeur, Hendrik Noppen. De reden waarom hij vertrok bleef onduidelijk. Volgens wethouder Annelies de Jonge was er een 'ander soort leiderschap' nodig. Hijzelf gaf aan dat er geen conflict was ().

Wie is Jongerius?

De 'zware' taak wordt nu opgepakt door Jongerius, een GroenLinks-politica. "Ze heeft eerder aan de leiding gestaan van de sociale dienst in Gouda en in Almere" licht de woordvoerder van het Plein toe. Ze is de zus van PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius.

Sollicitatie

In mei verscheen de vacature online voor de nieuwe directeur van de organisatie. Het zou een pittige uitdaging worden, gezien er veel misging, of nog steeds misgaat, bij de organisatie.

Hoeveel sollicitanten er waren kon de woordvoerder niet vertellen. "Het waren er in ieder geval een aantal, waaronder een sollicitatie van het SP-raadslid" vertelt de woordvoerer. SP-raadslid Mathijs Ten Broeke solliciteerde openlijk op de vacature. Wel was de sollicitatie symbolisch: "Het Plein is nogal een ongrijpbare organisatie, als gemeente hebben we er zowat niks over te zeggen: alleen de begroting en jaarrekening krijgen we voorgelegd, verder niks."

 

 

Lees ook: Meer berichtgeving over het Plein

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.