Zutphen krijgt jongerenwoningen

Zutphen krijgt jongerenwoningen

De Gemeente Zutphen gaat beginnen met de bouw van jongerenwoningen met een huurprijs van maximaal € 414,02 per maand. Dat is het resultaat van een raadsvoorstel van de SP dat vrijdagmiddag besproken werd. De raad stemde unaniem voor het voorstel. 

“De SP zet zich al jaren in voor de komst van jongerenwoningen in Zutphen” zo schrijven ze in hun persbericht. SP’er Nils Müller: “Voor jongeren die in Zutphen willen blijven wonen of terug willen komen is er nu bijna geen plek. Noodgedwongen gaan ze weer bij hun ouders wonen of ze belanden op kleine kamers van huisjesmelkers. Het is hoog tijd om te beginnen aan de bouw van betaalbare jongerenwoningen.”

De motie roept specifiek op om jongerenwoningen te bouwen met een huurprijs van maximaal € 414,02 per maand. Dat is omdat jongeren tussen de 18 en 23 alleen bij huurwoningen van die prijs recht hebben op huurtoeslag. 

Müller: “Al toen wij nog niet eens wisten waar het gemeentehuis stond knokten wij al voor de komst van jongerenwoningen. Het is een geweldig succes dat nu, na meer dan vijf jaar, de raad eindelijk het gemeentebestuur opdraagt om te starten met de bouw van jongerenwoningen.”

Het college moet de consequenties van de motie verwerken in hun Programmabegroting 2018-2021.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.