Fractievoorzitter Burgerbelang Martijn Siemes.

Raadsleden verlaten Zutphense partij Burgerbelang: Fractievoorzitter verbaasd

  •   14 juni 2017 - 15:26
  • Laatste update: 14 juni 2017 - 15:40
  •  

ZUTPHEN - Adjan Pepers en Aranke Verwoort van Burgerbelang gaan de partij verlaten. Volgens Pepers zitten ze niet meer op dezelfde lijn als de partij. En daarom gaan ze met z’n tweeën verder. Dit hebben zij woensdag bekendgemaakt. 

"We zitten niet meer op dezelfde koers als de rest"
Adjan Pepers

“Verschil van inzicht rond de ontwikkeling van de politieke partij Burgerbelang heeft geleid tot onvoldoende vertrouwen in de toekomst en is de reden voor het niet langer deel uit willen maken van de fractie van deze partij in de gemeenteraad” schrijven de twee in een persbericht. Pepers geeft toelichting: “We zitten niet meer op dezelfde koers als de rest. Daarom vertrekken we, en beginnen we een eigen fractie.” 

"Wij zijn net zo verbaasd als jullie"
Martijn Siemes

Verbaasd
Fractievoorzitter Martijn Siemes zag het niet aankomen: “Wij zijn net zo verbaasd als jullie. We weten nog niet wat we ervan moeten vinden. Er is nog niet zoveel overleg geweest. We gaan er vanuit dat ze gewoon met ons in gesprek willen.” Siemes is vlak voor het versturen van het persbericht op de hoogte gebracht. 

Of het een noodkreet is of een definitief besluit weet hij niet. “Er is niks voorgevallen. En ik zou het nut van nog een fractie echt niet inzien. Als het toch een noodkreet is horen we het graag.” 

"Ik heb geen reden dit te accepteren"
Martijn Siemes

Tweemans fractie
Wanneer Pepers en Verwoort vertrokken zijn bestaat de partij nog maar uit twee mensen. Maar daar denkt Siemes nog niet aan: “Ik heb geen reden dit te accepteren. Vooralsnog zijn we met z’n vieren.”

Volgens zowel Pepers als Siemes is er geen ruzie geweest. Pepers geeft aan er lang over gedacht te hebben. Siemes zegt daar niet van op de hoogte te zijn. Dit is niet het eerste vertrek bij de partij. Eerber vertrokken fractievoorzitter Bert Jansen en bestuursvoorzitter Tim Marks na ruzie. Zij gingen verder als BewustZW.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.