Dodelijke aanrijding: "Pure moord door de gemeente"
De fiets onder de vrachtwagen.

Dodelijke aanrijding: "Pure moord door de gemeente"

De dodelijke aanrijding op de Deventerweg te Zutphen roept emoties op, veel emoties. “Het verbaast mij niet dat het hier fout gaat. Het was te verwachten, want dat kruispunt is een moordwapen” aldus een buurtbewoner die anoniem wil blijven. 

Een 69-jarige fietser werd donderdagochtend aangereden door een vrachtwagen. Dat was direct dodelijk voor haar. De 31-jarige Tilburger die achter het stuur zat heeft de vrouw vermoedelijk over het hoofd gezien. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren wil de politie nog niet zeggen. 

"Hoe werkt dat bij de gemeente? Pas als iemand dood gaat wordt er gekeken?"
Buurtbewoner

Het gaat vaak fout… 
De buurtbewoner is klaar met de ongelukken: “Waarom zou je dit zo laten? Ik woon dan niet aan het kruispunt, maar kijk er wel op uit. En ik heb al meerdere ongelukken zien gebeuren.” Zo kwam op donderdagavond 12 januari een fietser in aanrijding met een auto. Dit doordat zij waarschijnlijk beide een groen stoplicht kregen. Op zaterdagochtend drie september is een wielrenner afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij werd aangereden door een automobilist.  

"In dit geval is het pure moord door de gemeente."
Buurtbewoner 

Dit zet kwaad bloed bij de buurtbewoners: “Kijk hoeveel ongelukken er gebeuren. Het jaar is nog maar net bezig en er zijn er al twee gebeurt, waarvan één dodelijke. Hoe werkt dat bij de gemeente? Pas als iemand dood gaat wordt er gekeken? Tenminste… Als ze er überhaupt iets aan gaan doen. Ik vraag het me af.” 

Lees verder onder de foto...De plaats van het ongeval. Foto: Jelle Seubring

Straat des doods
“We wonen aan een gevaarlijke straat, de straat des doods noemen we het ook wel eens. Zo kwam eind november iemand om het leven die tegen een boom aangereden was. Heeft niks met het kruispunt te maken maar toch…” Ook is het al een aantal keer bijna mis gegaan: “Ik had daar zelf ook kunnen liggen, ik werd vorig jaar bijna aangereden door een auto. Gelukkig is dat niet gebeurd. Maar in dit geval is het pure moord door de gemeente.” 

"We vinden het bijzonder verdrietig wat er is gebeurd en we betreuren dit ten zeerste."
Woordvoerder gemeente

Onderzoek VOA (verkeersongevallenanalyse) 
De gemeente geeft aan het ongeval erg verdrietig te vinden: “We vinden het bijzonder verdrietig wat er is gebeurd en we betreuren dit ten zeerste.” Ze kunnen nog niet op de zaken vooruit lopen: “De Verkeers Ongevallen Dienst (VOA, red.) heeft gisteren onderzoek gedaan naar de toedracht. Hier kunnen we niet op vooruitlopen.”

 

 

Lees ook: Alle ongelukken op de Deventerweg het afgelopen jaar

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.