Nieuwe koers en nieuw bestuur voor RTV Veluwezoom
De studio in Eerbeek van RTV Veluwezoom.

Nieuwe koers en nieuw bestuur voor RTV Veluwezoom

De lokale omroep van Brummen, RTV Veluwezoom, heeft een nieuw bestuur. Nadat het voormalige bestuur besloot op te stappen moest de omroep op zoek naar andere mensen die het schip willen bevaren. 

"Wat vooralsnog duidelijk lijkt is dat RTV te klein is."
Geert van Klinken, voorzitter RTV Veluwezoom

De Eerbeekse Geert van Klinken wordt de voorzitter van de omroep. En er zal het een en ander moeten veranderen: "Het nieuwe bestuur van RTV Veluwezoom is zich nog aan het inwerken op de situatie rondom de zender. Wat vooralsnog duidelijk lijkt is dat RTV te klein is, dan wel wordt in de naaste toekomst, zowel qua organisatie als op uitvoerend niveau. Daar hebben de vrijwilligers/medewerkers van RTV Veluwezoom last van." 

Samenwerken
Hedendaags verandert er veel in de lokale omroep branche. Zo moeten ze gaan vernieuwen en gaan samenwerken. Dat ziet van Klinken ook in: "Daarnaast worden er ook andere eisen gesteld aan de lokale omroepen die nagekomen moeten worden en in een kleinere organisatie is dat lastig voor elkaar te krijgen. Samenwerking is het sleutelwoord. Er is al samenwerking gezocht met RTV Voorst en die zullen we gaan intensiveren zoals we  dat ook met de lokale omroep in Zutphen zullen gaan doen. Die samenwerking moet leiden naar een verbetering van de situatie." 

Van Klinken is van plan goed van start te gaan: "Wat we nu aan het doen zijn is te kijken hoe de organisaties op korte termijn van elkaar gebruik kunnen maken. De wat langere termijn gaan we samen met onze toekomstige partners in Voorst en Zutphen verder uitwerken maar dat heeft even tijd nodig. Hoe dat er uiteindelijk uit gaat zien weten we nog niet precies; we verwachten dat er een overkoepelende organisatie zal ontstaan waarin de couleur locale van de diverse lokale partijen geborgd wordt."

 

 

Lees ook: Bestuursleden RTV Veluwezoom stappen op

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.