SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het winnende team.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Korfbal: KVZ E1 overtuigend zaalkampioen

ZUTPHEN - De E1 van korfbalvereniging KVZ is, met nog 2 wedstrijden te gaan, al kampioen geworden in de zaalcompetitie. Afgelopen zaterdag stond de kampioenswedstrijd tegen Oost-Arnhem E1 op het programma. In de ‘Hanzehel’, zoals de Hanzehal gekscherend door de supporters wordt genoemd, werd de E1 door familie en vrienden enthousiast aangemoedigd en vierde zij daarna het welverdiende kampioenschap.

De meisjes en jongens uit de E1 scoren niet alleen makkelijk, zowel afstandsschoten als doorloopballen, maar ze zijn verdedigend ook sterk. Met goed samenspel weten zij elkaar goed te vinden. Tel daar een portie wilskracht en enthousiasme bij op en alle ingrediënten voor een kampioensploeg zijn aanwezig. Dat maakte het team zaterdag waar, zoals altijd begeleid door coaches Rimme ter Horst en Jarno Klein Lenderink en trainer David Klein. Door ook de 10e wedstrijd overtuigend te winnen, is de E1 nu al de terechte kampioen in de eerste klasse Oost. Na de overwinning met 23-15 werd de kinderchampagne ontkurkt en de taart aangesneden. Om het feest compleet te maken ging het team daarna nog lekker samen hamburgers eten.

Ook KVZ 1 deed zaterdag goede zaken. In Ridderkerk versloeg KVZ 1 opnieuw KCR. Met rustig spel, overzicht en goed uitgespeelde kansen kwam KVZ in de eerste helft netjes op voorsprong. In de tweede helft kwam KVZ scherp uit de startblokken en scoorde 3x achter elkaar. Door de focus vast te houden en het eigen spel te blijven spelen, sloot KVZ de wedstrijd met 15-20 winst af. Zo nam KVZ, door als team met en voor elkaar te spelen, de belangrijke punten mee terug naar Zutphen.

Op de foto de spelers van de E1 met de kampioensbeker: Danique Klaver, Maud ter Horst, Julian van Dongeren, Mika van Loenen en Levi Klein.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.