SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

LochemGroen!: Kiest het college voor betaalbare woningen of uitbreiding veestapel?

LOCHEM - LochemGroen! heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W omtrent het blijven vergunnen van uitbreidingsmogelijkheden in de veehouderij. Dit gaat volgens hun in tegen de landelijke lijn waarin er duidelijk is gesteld dat de stikstof gereduceerd moet worden en daarmee minder dieren in de (intensieve) veehouderij.

De partij vraag zich af: waarom blijft dit college dan vergunningen verlenen om meer dieren te houden in potdichte stallen? Minister van der Wal is helder: ”als we hele oude vergunningen gaan afstoffen en die ruimte inzetten, dan doen we niks voor de natuur. Dat noem ik de randjes opzoeken. Die tijd is voorbij.” Dit is het eerlijke verhaal richting de boeren en burgers. Om nu in te zetten op uitbreiding van veestallen is enkel kortetermijnvisie. Terwijl er landelijk miljarden worden uitgetrokken om boeren uit te kopen om Nederland en daarmee Lochem van het stikstofslot te halen.

Negen jaar lang zit de Lochemse raad met telkens een wethouder van Gemeente Belangen. Waar gaat het toch telkens mis als het gaat om betaalbare woningen? Waar ligt de prioriteit van deze partij? Bij een grotere veestapel of huisvesting voor bijvoorbeeld de jongeren die al jaren een huis zoeken?
Als we zo doorgaan staat onze gemeente vol met nieuwe stallen maar heel weinig goedkope huizen. LochemGroen! staat voor betaalbare huur- en koopwoningen en een gezonde natuurinclusieve agrarische sector met perspectief voor de boeren.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].


Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.