SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Carbid schieten terug van weggeweest

EPSE/LAREN - Op de laatste dag van het jaar staat er weer een knallend feest op de agenda. 2019 was de laatste editie van het Carbid Festival in Epse. Na twee jaar vanuit huis te hebben geoefend, willen ze dit jaar weer ouderwets op het bouwland het oude jaar uit knallen met dit jaar het thema 'De wereld draait door!'.

Carbid is een anorganische verbinding van calcium en koolstof, die bij aanraking met water een explosief gas vormt.

Net als voorgaande jaren wordt het carbidschieten weer muzikaal begeleid door onder andere midwinterhoorn blaozers (de Joppeblaozers). Deze typisch Achterhoekse traditie zou net als het carbidschieten zijn oorsprong vinden in de Germaanse Joelfeesten. Daarnaast brengen DJ eLPé en de DJ's van SRV FM weer verschillende hits ten gehore. De muziek loopt uiteen van metal tot hardrock en van Hollands tot hoempapa, kortom; voor ieder wat wils.

Het Carbid Festival wordt georganiseerd door twee vriendengroepen uit Gorssel. De leden zijn afkomstig uit Epse, Harfsen, Joppe en Gorssel.

“Ons doel is toch vooral een gezellig feest voor jong en oud, met een drankje en eventueel een hapje om het jaar samen af te sluiten. Kom dus de 31e naar het Carbid Festival, en geniet samen met ons onder het genot van een hapje en drankje van een leuk feestje om het jaar mee af te sluiten.” Aldus de organisatie.

Laren ook knallend het jaar uit

Naast het festival in Epse staat ook in Laren aan de Veldkampsweg/Lindebergsdijk het laatste evenement van dit jaar staat weer op de planning. Om 13:00 zullen de eerste schoten weer afgevuurd worden om het jaar knallend af te kunnen sluiten. Versnaperingen en muzikale klanken zijn geregeld, nu alleen uw komst nog.

“Graag zien wij jullie aanstaande zaterdag bij ons om samen het oude jaar af te kunnen sluiten. Mochten er een paar regendruppels uit de lucht vallen… niet getreurd. Er zal een mogelijkheid zijn om droog te staan en lekker op te warmen bij het vuur. Tot zaterdag.” Aldus de organisatie Carbid knapp'n OJWL.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.