SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Vier tips om je huis wat gezelliger te maken

REGIO - De dagen worden korter en de temperaturen dalen. We gaan langzaam aan weer richting de herfst. Dit betekent dat we steeds vaker thuis zullen zitten omdat het weer het niet toelaat om naar buiten te gaan. Het is dan ook belangrijk dat je thuis helemaal op je plek bent en dat je je goed kunt vermaken. Mis je nog wat gezelligheid in huis? Lees dan deze 4 tips die je kunnen helpen om het in huis wat gezelliger te maken!

Een kleine verandering kan een groot verschil maken

De eenvoudigste manier om je huis gezellig te maken is door wat kleur toe te voegen. Kies een paar kleuren om in het interieur te verwerken. Je kunt kiezen voor kleuren die goed samen gaan of die juist contrasterend zijn. Je kunt op verschillende manieren kleur toevoegen, bijvoorbeeld met kussens, kleden en kunstwerken. Kleuren als rood, oranje of geel kunnen je helpen om je stemming te verbeteren, omdat deze kleuren worden geassocieerd met gevoelens van warmte en comfort.

Voeg wat groen toe

Wat groen toevoegen aan je huis helpt niet alleen om de ruimte op te fleuren, maar geeft ook een gevoel van frisheid. Overweeg daarom om wat planten neer te zetten. Er zijn tal van soorten planten die het goed doen in de koudere maanden, zoals varens, orchideeën of kerstcactussen. Voor het beste resultaat houd je het groen uit de buurt van directe warmtebronnen. Als je geen groene vingers hebt, kun je altijd een paar nep planten kopen. Er zijn in de winkel zo veel leuke opties voor nepgroen die er echt uitzien.

Maak het gezellig aan de keukentafel

Je keuken is een van de belangrijkste kamers in je huis. Hier kom je om samen te eten. Als de keukentafel verlichting te fel is, kan dat de gezelligheid van de ruimte wegnemen. Daarnaast kun je de tafel aankleden met mooi servies, placemats en een paar kaarsjes. Ook als je vaak alleen eet is het leuk om die moeite voor jezelf te blijven doen.

De slaapkamer

Een slaapkamer is de perfecte plek om je terug te trekken en te ontspannen na een lange dag. Daarom is het ook van belang om het hier gezellig te maken. Investeer in een comfortabele stoel, een boekenplank of een mooi tapijt van Floorpassion. Je kunt ook extra verlichting in de kamer aanbrengen om het zo gezellig mogelijk te maken. Je kunt ook geurkaarsen gebruiken om je slaapkamer een heerlijke geur te geven.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.