SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gemeenteraad verbaast door opheffen buslijn 54

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Vervoerder Arriva neemt op korte termijn het openbaar vervoer in de regio flink op de schop. Voor de inwoners van de gemeente Lochem betekent dit dat de buslijn 56 Borculo – Deventer vervalt. Dat geldt ook voor buslijn 54 Laren – Almen. De gemeenteraad is er niet blij mee. 

De gemeenteraad van Lochem is verrast door het bericht dat via de media bekend werd gemaakt. Omdat zo’n verstrekkende maatregel de Lochemse inwoners heel direct raakt heeft de gehele gemeenteraad een brandbrief gestuurd aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland. In deze brief worden de zorgen kenbaar gemaakt en het ongenoegen uitgesproken over de wijze waarop de maatregel tot stand is gekomen.

Oproep om wijzingen te heroverwegen dan wel uit te stellen

In de brief roept de gemeenteraad van Lochem de provincie op om in overleg met vervoerder Arriva mee te werken aan het heroverwegen van de aangekondigde wijzigingen. Of op zijn minst de inwerkingtreding van de gewijzigde dienstregeling uit te stellen totdat alle consequenties duidelijk zijn.

Om een krachtig signaal af te geven heeft de raad ervoor gekozen om niet te wachten tot de volgende raadsvergadering om dit punt te maken, maar om direct een gezamenlijke brief te sturen naar de verantwoordelijken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.