SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Partij voor de Dieren steeds actiever in Zutphen. Wat willen ze bereiken?

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Ineens zijn ze actief op social media en op straat: de Zutphense Partij voor de Dieren. Echter is het geen gemeenteraadsfractie of kandidaat voor de volgende verkiezingen. Maar wat zijn ze dan wel? En wat gaan ze doen?

Het gaat om een werkgroep van de provinciale Partij voor de Dieren. "We zijn actief geworden op social media om onze zichtbaarheid te vergroten", legt coördinator Harmen Hillebrants uit. "We zijn een groep vrijwilligers binnen de partij. We bedrijven dus geen politiek." Hij sluit echter niet uit dat dit in de toekomst nog eens kan veranderen.

Binnen Gelderland zijn er elf werkgroepen actief van de politieke partij. Woordvoerder Myra van der Velde: "Dit zijn actieve leden die niet perse politiek actief willen zijn, maar wel graag het gedachtegoed van de partij in hun gemeente willen verspreiden. Dat doen zij op verschillende manieren."

Acties

De werkgroep was tot verkort niet echt zichtbaar, maar dat betekent niet dat ze net opgericht zijn. In 2014 zijn ze al ontstaan en momenteel bestaan de uit vijftien leden. Waar je ze van kunt herkennen? "In coronatijd is de werkgroep creatief geworden met milieuvriendelijk krijt, fietsacties en het plakken van posters. Ook ruimen zij regelmatig zwerfafval op."

Wie tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de partij wil stemmen heeft dus nog even pech. Zij komen meestal uit bij De Stadspartij of bij GroenLinks. De Stadspartij is een lokale partij die niet aangesloten is bij een landelijke organisatie. Ze laten echter weten deze plannen ook niet te hebben met de Partij voor de Dieren.

De PvdD zet zich onder andere in tegen vuurwerk. Jesse Sprikkelman sprak eerder met fractievoorzitter Luuk van der Veer...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.