SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Projectleider Gijs Flink.

Werkzaamheden rondweg De Hoven vertraagd: angst dat dijk verschuift

ZUTPHEN - De aanleg van de rondweg om De Hoven is flink vertraagd. De aanleg van de turborotonde loopt zoveel vertraging op dat de opening zeer waarschijnlijk uitgesteld moet worden tot na de zomervakantie van 2022.

Everdien Gunsing van de Provincie Gelderland: "We leggen daar een turborotonde met daaronder nog een fietstunnel aan tegen een waterkeringsdijk. Dus dat betekent dat we diep in de grond moeten bouwen en daarvoor moeten we water wegpompen." Dat blijkt een grotere uitdaging dan verwacht, omdat ze moeten voorkopen dat de dijk verschuift.

"De bodem verschilt daar van meter tot meter. Er zitten zand, klei en plantenresten in. Dit vraagt om nauwkeurig onderzoek hoe de waterstromen lopen." Dat onderzoek doen ze samen met het Waterschap Rijn en IJssel. Er mag namelijk niks mis gaan, "want de dijk ligt er niet voor niks. Zeker in een periode met hoog water moeten we voorzichtig zijn."

Lees verder onder de foto...

De plannen van de provincie voor een fietstunnel en (turbo)rotonde.

Opleverdatum

De planning van de provincie is er nu op gericht dat de aanbestedingsprocedure start voor de zomervakantie, gunning na de vakantie en in het najaar de schop in de grond gaat. De opening van de rondweg is dan op zijn vroegst na de zomervakantie van 2022.

De rondweg begint echter al wel vorm te krijgen. De westelijke rondweg om De Hoven loopt straks vanaf de turborotonde bij de Wapsumsestraat naar de Weg naar Voorst. Bij dat eindpunt rijden inmiddels al auto's.

Uitleg van projectleider Gijs Flink over de werkzaamheden...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.