De Hoven krijgt extra groen om verkeersoverlast tegen te gaan

De Hoven krijgt extra groen om verkeersoverlast tegen te gaan

Inwoners uit De Hoven bij Zutphen zijn bang dat ze hun rustige en groene landschap verliezen. Eind 2021 gaat het verkeer over de nieuwe rondweg razen, dat wel eens overlast zou kunnen veroorzaken. Dat moet voorkomen worden, vinden de inwoners.

Al jaren willen de inwoners een groene strook om de wijk, een 'groene dorpsrand'. Met de aanleg van de rondweg komt dat groen er nu ook. Nieuwe groenvoorzieningen zoals bomen, struiken en ander groen gaan er voor zorgen dat er bij de nieuwe rondweg minder tot nauwelijks overlast ervaren zal worden bij de omwonenden.

Dwars door natuur

Waar nu nog een mooi en rustig groen landschap in de wijk van Zutphen ligt, ligt binnenkort dwars een nieuwe rondweg in. En dit verstoort al het mooie groen. dit moet en kan anders vinden de inwoners. Om hierin verandering in te brengen werd er eerst sprake van een park benoemt, maar dat werd te duur. Iets simpels als bomen, struiken en ander groen waar je kunt wandelen zou ook al verschil moeten maken. Dit plan was er al, omdat inwoners al eerder opzoek waren naar recreatieve routes in het dorp. 

Voor het aanleggen van zo’n groene dorpsrand om de Hoven is er subsidie aangevraagd. De gemeente Zutphen stelt 950.000 euro beschikbaar. In een jaar tijd moet het groen zich rond de wijk ontwikkelen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.