SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Twee gewonden na ernstige steekpartij in Zutphen, 38-jarige man aangehouden

ZUTPHEN - Bij een steekpartij aan de M.H. Trompstraat in Zutphen zijn twee personen gewond geraakt. De politie heeft een 38-jarige man uit Zutphen in de woning aangehouden.

Beelden van het incident. Lees verder onder de video...

Hulpdiensten werden woensdagavond omstreeks half negen opgeroepen voor het incident. Het voltrok zich allemaal in een rijtjeshuis vlak tegenover een speeltuin. De twee slachtoffers, volgens buren een echtpaar, zijn met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen. Er werd ook assistentie opgeroepen van een traumahelikopter, die landde op een grasveld aan de Gerard Doustraat.

Veel hulpdiensten

De verdachte die is opgepakt zou een bekende en mogelijk zelfs een familielid van zijn slachtoffers zijn. "Wel is duidelijk dat er een band bestaat tussen de verdachte en beide slachtoffers", aldus de politie. Ze willen niet melden of het, zoals bronnen zeggen, inderdaad familie is. "Specifieker gaan we daar niet op in, omdat dit te herleidbaar zou zijn naar personen." 

Dat het een ernstig incident was bleek aan het aantal hulpdiensten die aanwezig waren. Binnen korte tijd stonden er vijf politiewagens en drie ambulances voor de woning. Ook werd er een dierenambulance opgeroepen om de hond van de slachtoffers op te vangen. Het incident trok veel bekijks. De straat werd volledig afgezet. Ook werden verschillende kruispunten afgezet om de ambulance te begeleiden naar het ziekenhuis in Nijmegen. De politie doet onderzoek naar de verdere toedracht.

De politie doet onderzoek.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.