SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het ging al eerder fataal mis langs het kanaal.

Brummense gemeenteraad wil weg langs kanaal veiliger maken

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - De gemeenteraad van Brummen wil dat de weg langs het Apeldoorns Kanaal wordt aangepakt. De afgelopen jaren zijn er meerdere ongelukken, soms met fatale afloop, gebeurd. Er moet een gezamelijke aanpak komen, stelde de lokale D66-fractie.

Zij dienden een motie in, waarin werd opgeroepen tot actie. De motie werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad. "Er is regelmatig overleg maar de weg blijft onveilig", aldus D66. De partij riep via de motie op om samenwerking te zoeken met de gemeente Apeldoorn, gemeente Rheden en de provincie. Een deel van de weg loopt namelijk door die gemeenten.

Dodelijke ongevallen

In een jaar tijd gebeurden er acht zware verkeersongelukken, waarvan drie dodelijke. Daarom is het tijd om de veiligheid van de weg aan te pakken. Hoe dat precies moet, moet worden onderzocht. Gedacht wordt aan een volledige snelheidsverlaging op de hele route, vangrails en meer verlichting.

Naast de gemeenteraad van Brummen, is het probleem ook besproken in de Apeldoornse raad. Ook daar werd een soortgelijke motie unaniem aangenomen. "Dat betekent dat het gemeentebestuur samen met partners aan de slag moet met om te komen met voorstellen die bijdragen aan de verkeersveiligheid van de weg."

In 2019 ging het mis bij Hall...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.